Mandag og drillende banker

Første mandag tilbage på kontoret efter en lang og skøn juleferie. (Denne post skulle kommet op i går, men hjemmesiden drillede)

En del af mit hjerte blev afleveret i børnehaven i morges, og det gør en smule ondt. Ikke som kærestesorg men næsten. Tre uger har de været hjemme, tre uger har vi har været sammen 24/7, og selv om dette billede er meget talende for mit forældreskab:

IMG_0832.jpg

så er det lidt mærkeligt at de ikke er her i dag. 

Pigerne var til gengæld enormt glade for at gense alle deres venner i børnehaven og det blev til en stor kramme-fest. Er det måske en forsmag på livet når de bliver teenagere? Mor står der hjemme og fælder en tåre mens to piger gør byen usikker… 

Lille-Strandstraede-8-Maimouselle-116.jpg


I går var årets første søndag, og fremvisningerne hang som perler på en snor. Liiiidt stresset start på året, det kunne jeg have planlagt bedre, med lidt mere luft i mellem fremvisningerne, men samtidig vil man gerne nå det hele. Søndagstrafikken består af en del slentrende ferie-fejrere som kører langsomt, hilser med et venligt nik til forbipasserende og nyder solen i ansigtet, og på den anden siden bookede ejendomsmæglere som kører med speederen i bund, to hjul i svinget og parkerer på fortorvet. 

Porcelaenshaven-2a-Maimouselle-157.jpg

Solen skinnede og hele byen var fuld af glade udhvilede boligkøbere, som bare ventede på at finde the one and only. Måske ikke helt, men sådan føltes det. Jeg fik to bud på stående fod og det må man sige var en god start på 2019. Prisniveauet virker til at holde og både købere og sælgere er med os. 


På min story nævnte jeg at hvis du går med tanker om at købe en bolig, så vil jeg virkelig anbefale at du taler med din bank først. Få en snak om hvor meet du kan låne, hvis du har noget at sælge, hvor meget en svingende salgspris kan betyde og hvis du skal sælge først. 

Peder-Skrams-Gade-8-Maimouselle-121.jpg

Den så kaldte bankpakke som kom i 2018 slog virkelig med fuld kraft. Sammen med usikkerheden om de nye ejendomsskatter som ulmer i kulisserne var det stærkt bidragende til det svingende marked i 2018. I efteråret oplevede vi dog at tingene landede og alt kom i ligevægt igen os siden oktober/november har vi haft blomstrende tider. MEN der er stadig mange købere som bliver afviste i banken, eller i hvert fald ikke får lov til at låne på det niveau som de troede de kunne. 

Derfor - tal med banken først, book en fremvisning, bliv forelsket og køb med godt samvittighed. 

Photo @ Maimouselle