Fredag og ejerskiftesforsikringer

Fredag og snart weekend. I dag har jeg en hyggedag med kontorarbejde, en forhandling og et købsaftale står på programmet, udover “alt det andet”. Jeg er også golf-enke og hundepasser og skal sørge for hele markservicen her hjemme, inklusiv at planlægge og gøre klar til gæster i aften. 

Dronningens-Tvaergade-36-Maimouselle-151.jpg

Det må være så forskelligt afhængigt af hvilken type job du har, jeg som har en masse møder hele tiden, og piler fra en adresse til en anden, nyder af at have en dag på kontoret, men jeg tror også omvendt at sidder du på kontoret hele dagen ønsker du nok at komme ude omkring.

Adelgade-K-Dahlstrom-68.jpg

Jeg har indhentet et par tilbud om ejerskiftesforsikring i dag, og i forbindelse med det, selvfølgelig gjort mig nogle tanker. 

En ejerskifteforsikring kan dække skjulte skader, som ikke er nævnt i fx tilstandsrapporten og den fritager sælger fra en del af det lovpligtige sælgeransvaret. Også køber kan have gavn af at der er et forsikringsselskab som modspiller, da alternativet er at opsøge og bøvle med sælger mange år senere. 

den fritager sælger fra en del af det lovpligtige sælgeransvaret

Sælger skal have gjort en tillstandsrapport og en el-rapport for at kunne tegne en ejerskiftesforsikring, og forsikringen dækker kun skader rapporterne ikke nævner, den dækker heller ikke hvis en skade kan dækkes af en anden forsikring, f.eks. en husforsikring. 

Dronningens-Tvaergade-36-Maimouselle-159.jpg

Jeg vil altid anbefale at man indhenter flere tilbud, da de ofte skiller sig enormt meget både i hvad de koster, men også i hvad de dækker og det kan betale sig at have styr på villkårene. I dag havde jeg tre tilbud på den samme ejendom, hvor den billigste kostede 12.000 og den dyreste 25.000, man undrer sig over, om de har set det samme hus, ikke sandt? 

Nybrogade-Maimouselle-249.jpg

Jeg synes ejerskiftesforsikringer som sådan er virkelig godt, i teorien er det helt fantastisk. I praktikken er min erfaring at det kan være svært at få en fornuftig erstatning, samt at det har været en dyr affære for forsikringsselskaberne. Måske kommer systeme ændre sig, måske ikke. En ting de har bidraget med, er at de har mindsket antallet retssager ved boligsalg noget helt enormt, hvilket i sig må være en stor gevinst.

Photo@maimouselle