Dronningens Tværgade – Få Indre By Looket

Her får I et indblik I hvordan jeg arbejder som boligstylist for Anna Reventlow. Hvert hjem er unikt og har en DNA og en personlig historie som det er min opgave at fremhæve. / Katarina H Dahlström - Maimouselle

 

Dronningens Tværgade 36 blev jeg inspireret af funkis arkitekturens finurligheder som jeg kombinerede med industrielle former, feminin fotokunst og loppemarked fund.

I en open-plan stue som denne, med tre funktioner, spisestue, hyggestue og læsekrog, er det en god idé at vælge farver og mønstre som gør rummet til en heldhed. Vælg genstande med volume, som et stort antikt spejl. Det er en effektiv måde at skabe kontrast og wow faktor i et minimalistisk rum.

BUTIKS TIPS: Hos Craft Sisters på Jægersborggade har de et skønt univers med tekstiler, tæpper og nips fra Nepal, Indien, Marokko og Afrika. De handler direkte med lokale producenter og støtter ikke mindst kvinde projekter gennem håndarbejde.

Et klassisk funkis køkken malet i hvidt er et perfekt lærred til et industrielt look med dekorative pærer, og detaljer i rustfrit stål. En vægstang med kroger til køkkenredskaber, pepper op. I et mindre køkken er det en god idé at bruge loftshøjden og vælge store plakater.

BUTIKS TIPS: Tag turen over til Malmø og besøge specialbutikken Byggfabriken. Det er en slikbutik hvis du står foran at skulle renovere dit badeværelse eller lave et facelift til dit køkken. De er eksperter på smukke klassiske ting fra tidstypiske epoker i perioden fra 1900 til 1960´erne. Her finder man alt fra dørhåndtag, greb, klinker, lamper og farver. Yummy!

Skab et dejligt og skønt soveværelse med mange puder og bløde tekstiler i rolige farver. Her har jeg valgt at kombinere maskulint sort med feminine former, i konstrast med naturmaterialer som hør, søgræs og rattan. Tips, den klassiske arkitektlampe fungerer også perfekt som sengelampe!

BUTIKS TIPS: Download appen til netbutikken Vestiarie Collective og klik frem til unikke vintage fund. Her findes alt fra designerkjoler, sjældende fotobøger og ikoniske designklassiker. Genbrug når det er bedst.