Sælgers mægler... Eller?!?

Når en ejendomsmægler skal sælge en bolig, er denne sælgers repræsentant. Mægler skal altså stræbe efter at sælger får så god en handel som muligt, og med dette ansvar følger en hel del forpligtigelser. Der er utallige regler og love som skal følges, der er store værdier det handler om og der er mange følelser hos alle involverede parter. Køber skal ikke føle sig forbi set eller snydt, købers rådgiver skal få alle fakta denne efterspørger, banken skal sige sit og alle parter skal gerne kunne skåle sammen bagefter. Men som sælgers mægler SKAL du varetage sælgers interesse og guide sælger til den bedste handel. 

Men - mange af dem der køber, skal også sælge noget, og her findes det en ekstra gulerod for mægler. Kan jeg også få den bolig til salg? Kan jeg måske få et vederlag mere? 

Hvad sker så? Kan I føle den? Skiftningen i interesse… Er der måske en køber som har et plus i kanten hos sælgers mægler, overfør andre interesserede køber? Mægler er på papiret stadig sælgers repræsentant, men lige pludselig, er der et eget interesse som vejer ind. Jeg hører de grimmeste historier der ude og det gør mig helt rasende!

Hey - jeg er mægler selv og selvfølgelig vil jeg mere end gerne have købers bolig til salg, men det er faktisk ikke særlig svært at holde de to handler adskilt. Forhåbentlig kan køber se at du er professionel, stolt og nøje, og vælger dig alligevel, men på det rigtige grundlag. Jeg er stolt over mit fag og det arbejde vi gør, og jeg gider ikke grimme historier.

Her kommer så et råd eller to: 

Sælger - var sikker på at du har alle fakta og tag dine kritiske briller på. Sikre at du ved hvis der er flere interesserede, og at du ved hvis din mægler forhandler om at får købers bolig til salg. Det skulle i hvert fald jeg gerne villle vide. 

Køber - acceptere ikke krav som ikke føles helt rigtig. Mange gange ER det en god idé at vælge den samme mægler som sælger, I har allerede en relation og hun har åbenbart bevist at hun kan sælge. Men var lige lidt kritisk, ikk?

Mægler - Don´t go there!!! Helt ærligt, det er ikke de værd. Var stolt over dit arbejde og over dit fag og gør kun ting som du stolt kan fortælle videre.