Inde i varmen, eller ude i kulden?

Boligdrømme ER store beslutninger, med omfattende privatøkonomiske konsekvenser, og det handler oftest om rigtigt store beløb. Spørgsmålstegnene kan være mange og nogen gange går det rigtigt stærkt. Her kommer en lille guide, (OBS. Guide - ikke en almægtig videnskablig afhandling), om hvordan du kan forberede dig, og hvad du kan tænke over, så du er parat, når boligen med stort B dukker op. 

1. Hvad har du råd til?

Primært det hele bolighandelen afhænger af. Gå til en bank, og spørge efter et boligkøbsbevis. Det fortæller dig, hvor meget din bolig må koste, og er gyldigt i 6 måneder. Så kan du trygt (og hurtigt) afgive bud, når du finder La casa del dreamy home. 

Husk ikke kun at bruge den bank du altid har gjort, din mor har gjort, din farfar havde en god relation til og din oldefar måske var med til at grundlægge. Forhandle!!!

2. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Nej, jeg henviser ikke til et TV-show, men på det eneste du ikke kan ændre på, efter du købt din bolig. Lær de områder du gerne vil bo i, ordentligt at kende. Og jeg mener ordentligt! Ikke sådan "jeg kører forbi med bussen" agtigt, eller "K er det eneste jeg altid drømt om". Jeg boede nogle år, midt i party central. Om dagen (og frem for alt om søndagen, når alle holder åbent hus), et fredeligt, meget pittoresk kvarter, om natten, kunne du lige så gerne sove mit på dansegulvet. Tror ikke helt den familie med to små børn, der købte stuelejligheden, var klar over omstændighederne? Så kort sagt, gå efter den bedste og mest passende beliggenhed, du har råd til, alt andet kan der arbejdes med.

3. Lær markedet at kende

Hvad ligger til salg derude? Sker der meget på markedet lige nu? Kommer det meget nyt, eller er det mest bænkevarmere? Er priserne høje, højere, eller det højeste nogensinde? Hvor lang liggetid har boligerne i gennemsnit? Gå på mange, mange, mange, fremvisninger og åbne huse. Dette er det mest tidskrævende, og frustrerende, og sjove, og HELT FANTSTISKE du kan lave (yes, damaged by work!). Og hvis du ikke har tid, ringer du til mig, så gør jeg det for dig ;-)  

Behold, dette indlæg er kun opvarmning, der kommer en fortsættelse, og der går vi mere i kødet på DIG og dine kroner og ører.