Monday, lovely Monday

I dag er det mandag, og første dag efter efterårsferien. Vi har haft en skøn uge hjemme på gården, lige til pas med aktiviteter booket og der i mellem dage til helt at slappe af på. 


Vi er nået at se nogle af vores aller bedste venner som vi ikke når at se så ofte som vi ønsker. Til gengæld er det en stor fornøjelse, når det sker, og børnenes leg vil aldrig holde op. 

Bredevej-101-Maimouselle-085.jpg

Vi har også nået at være totalt overskudsagtige og kreative, og jeg lover, det er IKKE min stærke side normalt. Kastaniedyr, lim og glimmer i lange baner. Her kommer et uvurderligt tip til jer som ikke har børn i “krea-alderen” endnu: køb papir og lim i store pakker på udsalg! Man kan tro at én pakke med printerpapir er nok ***think again***

Og et lille bonus tip: farvede papir er værd sin vægt i guld. 

Vi har også spillet Afrikas Stjerne, kender I den? Både min mand og jeg husker den fra når vi var små og SOM vi har spillet det! Til min store forskrækkelse opdagede jeg at de har ændret flyveruterne så min standard fidus for ALTID at komme først til Kapstaden og de eftertragtede 5.000 kr (hey be honest, det er mest prestigen i at komme først der ned) ikke længere var et alternativ. En mindre krise for mig. Det blev også meget tydeligt at vi har en god og en dårlig taber i familien, ingen nævnt, ingen glemt. Også en mindre krise… 

abw-brætspil-afrikas-stjerne.jpg

I går, søndag, havde jeg en meget lang dag på arbejde. Fremvisninger på 6 forskellige adresser, så gælder det om at holde tungen lige i munden. Byen var ganske så stille, pånær turisterne, og trafikken gled gnidningsfrit, hvilket absolut ikke er en selvfølgelighed med alle maraton og iron man, der ellers er. Kunderne var glade og søde og jeg følte mig utroligt heldig at få lov til at fremvise alle disse drømmeboliger. Yes - this is where I work 😍

Nu skal jeg igang med ugen og verdens længste todo-liste. Nye boliger skal ud på markedet, sagsbehandling i lange baner og kunder som skal følges op på. Jeg skal også ringe til tinglysning i dag og bede om hjælp med en lidt snørkelig sag, vidste I at de har en hotline man kan bruge? Super søde og virkelig hjælpsomme!

Bredevej-101-Maimouselle-071.jpg

Jeg kan skrive et blogindlæg om tingbogen og tinglysningsretten en anden dag, dette meget vigtige (digitale-) papir som få har styr på men som faktisk betyder alt i en bolighandel. 

Nyd dagen der ude!

Photo @ Maimouselle

Et normalt marked?

Hollaendervej-4A-Maimouselle-012.jpg

I går postade jag på Instagram at antalet handler i københavn er faldet med 17 respektive 27 % og jeg skal være ærlig og sige at selvfølgelig kan det mærkes. 

Det er dog ikke entydigt med at intet går at sælge. Meget sælger stadigvæk og meget sælger godt. I vores butik har vi nogle fantastiske salg lige nu, senest i går solgte vi en bolig efter kun 4 dage på markedet, så det kan stadig lade sig gøre.

Hollaendervej-4A-Maimouselle-035.jpg

Jeg oplever det som at den marked vi er i faktisk er en ganske normal marked. Det var bare lang tid siden vi oplevede en normal marked og måske har vi har glemt hvordan det er? 

Hvad er det så som sælger nu? Boliger der er korrekt prissat - det sælger. Boliger der lever op til en købers forventninger. I en marked hvor der er 30% fler boliger til salg end samme periode sidste år, der tæller hver en detalje. Alt fra pris og præsentation, til markedsføring, fremvisning, og opfølgning - ALT tæller. Kort sagt, gøres arbejdet ordentlig, sælger boliger stadig rigtigt godt.

Men helt ærligt - det kan vel ikke ses som værende dårligt? 

Søndag, den store fremvisningsdag. 

Halgreensgade-Maimouselle-059.jpg

Jeg er så glad at markedet er kommet godt fra start efter sommerferien, og ikke bare godt fra start, HELT fantastisk faktisk!

Der er naturlige flyttestrømme hele tiden, folk bliver forelskede, eller ikke forelskede længere, får børn, eller børn som flytter hjemmefra, får råd til noget større, eller kun råd til noget mindre.

Når andre faktorer som beskæftigelse, politik, samfundsøkonomi, eller bare almen uro påvirker markedet, står der massere af mennesker som ikke tør eller ikke kan flytte, DERFOR er det bare så fantastisk når markedet bevæger sig. 

661A9146sv.jpg

Nu må vi hellere smøge armene op og begive os ud i vrimlet. Sunday here we come!

Fredag og ejerskiftesforsikringer

Fredag og snart weekend. I dag har jeg en hyggedag med kontorarbejde, en forhandling og et købsaftale står på programmet, udover “alt det andet”. Jeg er også golf-enke og hundepasser og skal sørge for hele markservicen her hjemme, inklusiv at planlægge og gøre klar til gæster i aften. 

Dronningens-Tvaergade-36-Maimouselle-151.jpg

Det må være så forskelligt afhængigt af hvilken type job du har, jeg som har en masse møder hele tiden, og piler fra en adresse til en anden, nyder af at have en dag på kontoret, men jeg tror også omvendt at sidder du på kontoret hele dagen ønsker du nok at komme ude omkring.

Adelgade-K-Dahlstrom-68.jpg

Jeg har indhentet et par tilbud om ejerskiftesforsikring i dag, og i forbindelse med det, selvfølgelig gjort mig nogle tanker. 

En ejerskifteforsikring kan dække skjulte skader, som ikke er nævnt i fx tilstandsrapporten og den fritager sælger fra en del af det lovpligtige sælgeransvaret. Også køber kan have gavn af at der er et forsikringsselskab som modspiller, da alternativet er at opsøge og bøvle med sælger mange år senere. 

den fritager sælger fra en del af det lovpligtige sælgeransvaret

Sælger skal have gjort en tillstandsrapport og en el-rapport for at kunne tegne en ejerskiftesforsikring, og forsikringen dækker kun skader rapporterne ikke nævner, den dækker heller ikke hvis en skade kan dækkes af en anden forsikring, f.eks. en husforsikring. 

Dronningens-Tvaergade-36-Maimouselle-159.jpg

Jeg vil altid anbefale at man indhenter flere tilbud, da de ofte skiller sig enormt meget både i hvad de koster, men også i hvad de dækker og det kan betale sig at have styr på villkårene. I dag havde jeg tre tilbud på den samme ejendom, hvor den billigste kostede 12.000 og den dyreste 25.000, man undrer sig over, om de har set det samme hus, ikke sandt? 

Nybrogade-Maimouselle-249.jpg

Jeg synes ejerskiftesforsikringer som sådan er virkelig godt, i teorien er det helt fantastisk. I praktikken er min erfaring at det kan være svært at få en fornuftig erstatning, samt at det har været en dyr affære for forsikringsselskaberne. Måske kommer systeme ændre sig, måske ikke. En ting de har bidraget med, er at de har mindsket antallet retssager ved boligsalg noget helt enormt, hvilket i sig må være en stor gevinst.

Photo@maimouselle

Vurderinger og en lang todo liste

Sidste uges sygdom, kan godt mærkes på denne uges to-do liste. Herre min skaber, jeg må virkelig øve mig i at trække vejret dybt! Prøver på at huske hvad jeg lærte den gang på den der “smertefri fødsel” jeg melde mig til når jeg var gravid 1. gang. 

Helt ærligt - SMERTEFRI fødsel?!? Jeg kunne åbenbart ikke trække vejret rigtigt den gang og kan det heller ikke nu. Men det var det hele værd.

Aug-18-AR-Maimouselle-02.jpg

I går var jeg ude og vurderede to virkeligt skønne boliger, den ene var en ny kunde som har fået mig anbefalet af en han kender og den anden var kær ven fra langt tilbage. Boligerne er meget forskellige, den ene er ny og moderne, med sus og dus lige uden for døren, den anden en stor, lys og meget klassisk herskabslejlighed. 

Dronningens-Tvaergade-36-Maimouselle-140.jpg

Når jeg skal bestemme prisen på en bolig, gælder det om at have fingeren på pulsen hele tiden. Boligmarkedet er i konstant bevægelse, og mange omstændigheder påvirker. De mest åbenlyse er selvfølgelig de helt store verdensomspændende og politiske faktorer som samfundets økonomi, beskæftigelse, renten, skatter mv. men vi har også de helt lavpraktiske som godt eller dårligt vejr eller noget så åndsvagt som hvordan det er gået i fodbolds-VM, kort sagt folks humør og vilje til forandring.

Halgreensgade-Maimouselle-182.jpg

Nu i August oplever jeg markedet som brændende varmt, i mens det i juni var koldt som is, og det er jeg nødt til at tage hensyn til, når jeg sætter priserne. Det er også derfor jeg er så spændt HVER gang jeg lægger en ny bolig ud til salg - har jeg sat prisen rigtigt, tager markedet godt i mod os? Denne nervøsitet, den bliver ikke bedre, selv efter alle disse år og alle disse boliger, men jeg tænker at det alligevel er meget sundt. 

photo@maimouselle

Hallelujah for søndag

Regnvejr eller i det mindste ikke bagende sol = flere fremvisninger. I aftes var det kun 11 grader, og selv om jeg har E L S K E T denne sommer, var det rigtig hyggeligt også med lidt efterårsagtigt vejr. Tæppe på, en stor kande te og regnet mod ruden, hver årstid har sin charme. 

Aug-18-AR-Maimouselle-14.jpg

I dag er det søndag hvilket betyder fremvisningsdag. Jeg har ikke åbent hus, men kun aftalte fremvisninger, og i dag er det kun nye kunder. Det er så spændende at møde nye mennesker og høre hvad de er på jagt efter, det kan jo blive begyndelsen på en lang relation, who knows? 

Aug-18-AR-Maimouselle-24.jpg

Min arbejdsuge begynder virkelig om søndagen, ikke om mandagen som normale menneskers. Søndagen sætter tonen for den kommende uge og når man er 100% afhængig af resultat, giver det en ekstra niveau af spændening til dagen.

Photo @maimouselle 

En dag til at komme sig

Lørdagen gik stille og roligt, mest hjemme på sofaen. Pigerne var pænt trætte efter første uge i børnehaven og nød bare at tulle rundt i pyjamas, største del af dagen, kun med små pauser hvor de inviterede til udklædningsfest eller danse show. Det må være alderen, men de leverer de mest fantastiske guldkorn, ting de siger hvor man ikke kan gøre andet end at dø af grin. Nok mest sjov fordi vi er deres forældre, men alligevel. Om eftermiddagen så vi den sødeste film på DR Ramasjang, “Den lille prins” hed den, så smukt tegnet og med en fantastisk moral, ikke et øje var tørt, stor anbefaling her fra! 

Aug-18-AR-Maimouselle-27.jpg

Lidt sagsbehandling nåede jeg også fra sofaen, som forberedelse for en ny sag som snart er på hjemmesiden. En smule træt bliver jeg når der er 25 servitutter som skal indhentes og gennemgås, men det skal gøres. 

Aug-18-AR-Maimouselle-17.jpg

Hved du hvad et servitut er? Servitutter er forskellige begrænsede rettigheder over fast ejendom, som er tinglyst enten af de offentlige (offentligretlige) eller en privat person (privatretlige). Eksempel kan være at du ikke må bygge i højden, at kommunen har en afløbsledning gravet ned på din grund, at du får bruge naboens indkørsel for at nå din egen, eller at du ikke må holde kat eller hund i din lejlighed. Mange servitutter er vigtige men mange er også gamle og i mine øjner unødvendige, specielt inde i storbyerne. Jeg tror for eksempel ikke at afløbsnettet i indre by lukkes af, eller at vandforsyningen rykkes til almene vandposter udenfor byen, men who am I to talk? 

Photo @maimouselle 

Hvad gør ejendomsmægleren egentlig?

Mange gange kan det være et relevant spørgsmål - hvad ejendomsmægleren egentlig gør for sit salær? Jeg kommer i en serie af indlæg forklare nærmere hvad vi bør, skal, gør eller ikke gør, så at du er bedre klædt på, næste gang du skal sælge din bolig.

Før en bolig kommer ud til salg, skal ejendomsmægleren indhente en masse oplysninger som er relevante for en kommende køber. Der er ret omfattende krav og en tung opgave, men med rette, det kan komme til at koste mange penge og meget fortvivelse, hvis man kommer til at købe katten i sækken på boligmarkedet. 

Ifølge LOFE, Loven om formidling af fast ejendom, skal ejendomsmægleren undersøge og kontrollere en række konkrete oplysninger, disse skal sammenlignes med ejendommens faktiske forhold, og oplyses i en standardiseret salgsopstilling. Ejendomsmægleren har en såkaldt undersøgelsespligt.

Amaliegade-13G-Maimouselle-160.jpg

Siden 2009 er oplysninger fra offentlige registre og myndigheder samlet i en ejendomsdatarapport, som den professionelle køber og downloader direkte til sin computer. Meget nemt og en sikker måde for at få en stor del af det påkrævede materiale med. I  ejendomsdatarapporten findes f.eks. BBR-ejermeddelelse, tingbog, lokalplaner, byplaner, energimærke, vedtægter fra ejerforeningen og meget andet. Kort sagt - masser af dejlig læsning for din ejendomsmægler. 

Hvorfor er dette vigtigt, er det ikke ret tydeligt hvad man køber når man køber mursten, jeg mener, what you se is what you get? Lade os sige at du er så heldig at finde drømmehuset, et hus med en skøn beliggenhed, på en lige tilpas stor grund, med den der perfekte plantegning vi alle drømmer om, ville du så ikke gerne vide, før du købte, hvis der var planlagt en forlængelse af motorvejen 50 meter udenfor din dør? Eller hvis kommunen har ret til at købe ejendommen din ejerlejlighed ligger i, til den oprindelige købesum fra 1947?

Amaliegade-13G-Maimouselle-032.jpg

Der skal også hentes andre oplysninger, udenfor ejendomsdatarapporten, og hele materialet kan nemt løbe op i en 600 sider. Dejligst er de servitutter skrevet i hånden, med fjerpen i 1875, måske ikke så relevante i dag, men det kan du ikke vide, ind til du har undesøgt det. 

De fleste ejendomsmæglere har sagsbehandlere der kun sidder med denne opgave, og disse sagsbehandlere bliver knivskarpe til at finde de rigtigte oplysninger, og lynhurtige. Det er en meget dansk model og ikke noget jeg er vandt til. Jeg vil selv gerne indhente og bearbejde min ejendoms dokumenter, det er kun på den måde JEG er knivskarp til alt der står, og kan svare på de spørgsmål kunderne stiller til fremvisningen.

Amaliegade-13G-Maimouselle-105.jpg

Men jeg som køber, jeg forstår ikke alt hvad der står i disse myndighedsdokumenter? Så skal du spørge! Det er vigtigt, at du forstår. Som forbruger er du velbeskyttet, men ikke uden ansvar, og det er derfor køberrådgivning er en meget god ting. Jeg synes dog alligevel det er vigtigt at DU forstår, og at DU sætter dig ind hvad du skal købe. Tag dig tid til at gennemgå dokumenterne, det kan være dine bedst investerede minutter nogensinde. 

Ugen som gik

Denne uge har virkelig været et stort antiklimaks. Jeg var så klar til at begynde det nye arbejdsår, med alt hvad det betyder. For mig er august mere nystart end nytår, måske kender I det godt. Alt det der man har tænkt over og bearbejdet under sommeren - nye, friske mål på arbejd, store planer, nye kunder, nye mål med træning, styr på kosten, mindre is, børnene som næsten føles et helt år ældre.

Aug-18-AR-Maimouselle-04.jpg

MEN - så får jeg et virus fra HELL 👹 Hele ugen har jeg været ramt af feber (ikke så rart når det er 32 grader) og mega ondt i halsen, men det værste har alligevel været min dobbeltsidige øjenbetændelse. Jeg har lignet Rocky Balboa efter at han har tabt til Apollo Creed. Jeg har ikke kunnet se computeren, eller fjernsyn for den sagens skyld, læse var bare at glemme og jeg kan heller ikke køre bil, perfekt når man bor på landet. 

Aug-18-AR-Maimouselle-18.jpg

Hjælpeligt har jeg kunne holde tingene kørende og alle de positive affirmationer universet overhoved kan opbringe bliver gentaget om og om igen. Jeg HADER at være syg, altså virkelig hader. Jeg bliver også et monster at være omkring, stakkels min mand og alle andre for den sagens skyld. I know - jeg skal ikke klage, det er bare en forkølelse, den går over.

Næste uge bliver en bedre uge - jeg har så meget spændende at fortælle!

Dronningens Tværgade – Få Indre By Looket

Her får I et indblik I hvordan jeg arbejder som boligstylist for Anna Reventlow. Hvert hjem er unikt og har en DNA og en personlig historie som det er min opgave at fremhæve. / Katarina H Dahlström - Maimouselle

 

Dronningens Tværgade 36 blev jeg inspireret af funkis arkitekturens finurligheder som jeg kombinerede med industrielle former, feminin fotokunst og loppemarked fund.

I en open-plan stue som denne, med tre funktioner, spisestue, hyggestue og læsekrog, er det en god idé at vælge farver og mønstre som gør rummet til en heldhed. Vælg genstande med volume, som et stort antikt spejl. Det er en effektiv måde at skabe kontrast og wow faktor i et minimalistisk rum.

BUTIKS TIPS: Hos Craft Sisters på Jægersborggade har de et skønt univers med tekstiler, tæpper og nips fra Nepal, Indien, Marokko og Afrika. De handler direkte med lokale producenter og støtter ikke mindst kvinde projekter gennem håndarbejde.

Et klassisk funkis køkken malet i hvidt er et perfekt lærred til et industrielt look med dekorative pærer, og detaljer i rustfrit stål. En vægstang med kroger til køkkenredskaber, pepper op. I et mindre køkken er det en god idé at bruge loftshøjden og vælge store plakater.

BUTIKS TIPS: Tag turen over til Malmø og besøge specialbutikken Byggfabriken. Det er en slikbutik hvis du står foran at skulle renovere dit badeværelse eller lave et facelift til dit køkken. De er eksperter på smukke klassiske ting fra tidstypiske epoker i perioden fra 1900 til 1960´erne. Her finder man alt fra dørhåndtag, greb, klinker, lamper og farver. Yummy!

Skab et dejligt og skønt soveværelse med mange puder og bløde tekstiler i rolige farver. Her har jeg valgt at kombinere maskulint sort med feminine former, i konstrast med naturmaterialer som hør, søgræs og rattan. Tips, den klassiske arkitektlampe fungerer også perfekt som sengelampe!

BUTIKS TIPS: Download appen til netbutikken Vestiarie Collective og klik frem til unikke vintage fund. Her findes alt fra designerkjoler, sjældende fotobøger og ikoniske designklassiker. Genbrug når det er bedst.