Mad og råd fra en professor

Fredensvej-53-Maimouselle-097.jpg

Nu er jeg på INGEN måde en diæt-ekspert og hvis jeg skal være helt ærlig så spiser jeg lige hvad jeg har lyst til. Jeg tog 28 kg på i (begge) mine graviditeter og YUP, mange af de kilo sidder der stadig. Det er dog ikke noget jeg tænker over som sådan, jeg synes jeg er fin, lige som jeg er, og det er ALLE andre også. Med en travl hverdag, har jeg ikke timevis til at stå i køkkenet, men jeg prøver så godt jeg kan at lave en ordentlig madplan, at variere kosten, og at have en stabil base af frugt og grønt. Akilleshælen er altid at få mere fisk ind i planen samt at flere vegetariske dage finder vej til vores spisebord. 


Det går OK, hvis jeg har lidt overseende med mig selv, ingen er perfekt… 


Et fif jeg bruger daglig, er at når børnene komme hjem, står der altid en skål med gnave grønt klar, og det er en stor succé. Vi er alle sulte og kværner skålen på nul komme nul, skulle de små, efterfølgende, ikke ELSKE det der serveres til aftensmad, har de i hvert fald fået en god kvote af dagens grønt opfyldt. 

gnavegrplus-nt-og-dip-lille.jpg

Vi har ikke kræsne børn som så, men vores erfaring er at det ikke helt går at undgå at de ikke spiser alt altid. I går serverede vi for eksempel falaffel med pitabrød og grønne tilbehør som iceberg, majs, tomat og tabuleh. Lidt creme fraiche skal der også til og for os voksne lidt sambal oelek. Altså ikke en perfekt diæt men absolut ikke dårlig. En af pigerne spiser med god appetit i mens den anden KUN spiser falaffel og pita brød. Altså prøv at se den tallerken, magen til tørt og trist findes ikke, men hun var alligevel tilfreds. What ever - ingen lider af underernæring eller er i risikozonen af at få skørbug.

hjemmelavet-pitabroed-med-falafler.jpg

I har måske både læst og hørt om Walter Willet, professor i public health ved Harvard University, som har brugt tre år på en studie som gerne skal gøre det bedre for både personen og planeten og af alle de milliarder trillioner af diæter, råd, vejledninger, påstand og mere eller mindre godt underbyggede studier fangede dette mit interesse. De resultater han kommer med, både fra denne studie og tidligere, oplever jeg som fakta baserede, forholdsvis nemme at leve op til og de kræver ikke livsændrende vaner - HALLELUJAH!

I en intervju fra 2012 siger han følgende, det er old news nu men stadig en god reminder: 

# 1. Hold op med at ryge 

# 2. Motion - behøver ikke være høg intensitet eller tungt, en gå- eller cykeltur er nok.

# 3. Hvad du spiser - en god balanceret diæt gerne med råvarer af høg kvalitet. 


Han kommer også med et par tip, hvis man har begrænset budget: 

# 1. Lær at lave din mad selv

# 2. Forberedelser (Food preparations) 

# 3. Erstat rødt kød med fjerkræ, bønner og andra grønne alternativer. 

# 4. Ingen sodavand og meget begrænset med juice.  


Det bedste var alligevel de korte og koncise tip om mængderne fødevarer vi gerne skal holde os til:


# 1. Basen i kosten skal gerne være frugt, grønt, nødder og bælgfrugter.

# 2. Halvere dit forbrug af kød og sukker.  

# 3. Én bøf svarer til mængden rødt kød man maks burde spise om ugen.

# 4. Mindre end 4 æg om ugen.

# 5. Begræns dit indtag af mælkeprodukter til hvad der svarer til 1 glas om dagen. 


Og for os som gerne vil men ikke altid når hele vejen frem, bekræfter han at “Hvis vi ikke kan nå målet, er det bedre at prøve og nå så langt, som vi kan”. 

Photo @ maimouselle

Sæson-web: https://saeson-web.dk/artikler-og-magasiner/gnavegroent-og-dip/

Urtekram: https://www.urtekram.dk/opskrifter/retter/aftensmad/hjemmelavet-pitabroed-med-falafler

Det svære puslespil som kaldes hverdag

At få hverdagen til at gå op med arbejde, børn, hjem, partner, venner, familie, og måske også få lidt tid til at dyrke sig selv, det er virkelig ikke det nemmeste. På nyhederne i dag bragte de igen (the old news-) at flere rammes af stress og angst, og hvor er det dog bare forfærdeligt. 

Peder-Skrams-Gade-8-Maimouselle-052.jpg

Tænk at der er så mange der ude, som ikke nyder sit liv og sin hverdag. Forstå mig ret, nu mener jeg ikke at man skal være helt happy-go-lucky hele tiden, det er umuligt, men der er langt fra at være nede med stress og angst til at være tilfreds og tilpas med hverdagen.   

Dette er noget jeg selv har døjet meget med igennem årene og som den præstations-prinsesse jeg og rigtigt mange med mig er, gør vi det simpelthen bare så svært for os selv. Man SKAL nå det hele, man VIL så meget, og det er SÅ svært.

Peder-Skrams-Gade-8-Maimouselle-053.jpg

For mit eget vedkommende vil det være en evigt pågående kamp, men jo ældre jeg bliver (yes, jeg lyder som 100 år) så bliver det nemmere. Og det er det nemmeste som er det sværeste.

Nemt fordi det handler om min dårlige samvittighed og svært fordi den ikke er lige til at styre. 

Jeg har fundet min måde at styre udenom stress og angst på, men det har taget 15 år, to alvorlige perioder af udbrændthed og en daglig kontrol af mit indre kompas. Men NU, nøj hvor det går, hvor meget jeg kan få gjort, og som jeg nyder hver dag. 

Peder-Skrams-Gade-8-Maimouselle-032.jpg

Jeg tænker så meget på og fælder en stille tåre for, alle jer som føler den det tunge pres over brystet, som trækker vejret helt oppe i halsen, som ikke får tænke en tanke færdig, som sover dårligt om natten, som ikke kan spise eller spiser for meget og som løber et marathon uden at nogensinde komme frem. Jeg ❤️ jer

Photo @ maimouselle

Mandag og drillende banker

Første mandag tilbage på kontoret efter en lang og skøn juleferie. (Denne post skulle kommet op i går, men hjemmesiden drillede)

En del af mit hjerte blev afleveret i børnehaven i morges, og det gør en smule ondt. Ikke som kærestesorg men næsten. Tre uger har de været hjemme, tre uger har vi har været sammen 24/7, og selv om dette billede er meget talende for mit forældreskab:

IMG_0832.jpg

så er det lidt mærkeligt at de ikke er her i dag. 

Pigerne var til gengæld enormt glade for at gense alle deres venner i børnehaven og det blev til en stor kramme-fest. Er det måske en forsmag på livet når de bliver teenagere? Mor står der hjemme og fælder en tåre mens to piger gør byen usikker… 

Lille-Strandstraede-8-Maimouselle-116.jpg


I går var årets første søndag, og fremvisningerne hang som perler på en snor. Liiiidt stresset start på året, det kunne jeg have planlagt bedre, med lidt mere luft i mellem fremvisningerne, men samtidig vil man gerne nå det hele. Søndagstrafikken består af en del slentrende ferie-fejrere som kører langsomt, hilser med et venligt nik til forbipasserende og nyder solen i ansigtet, og på den anden siden bookede ejendomsmæglere som kører med speederen i bund, to hjul i svinget og parkerer på fortorvet. 

Porcelaenshaven-2a-Maimouselle-157.jpg

Solen skinnede og hele byen var fuld af glade udhvilede boligkøbere, som bare ventede på at finde the one and only. Måske ikke helt, men sådan føltes det. Jeg fik to bud på stående fod og det må man sige var en god start på 2019. Prisniveauet virker til at holde og både købere og sælgere er med os. 


På min story nævnte jeg at hvis du går med tanker om at købe en bolig, så vil jeg virkelig anbefale at du taler med din bank først. Få en snak om hvor meet du kan låne, hvis du har noget at sælge, hvor meget en svingende salgspris kan betyde og hvis du skal sælge først. 

Peder-Skrams-Gade-8-Maimouselle-121.jpg

Den så kaldte bankpakke som kom i 2018 slog virkelig med fuld kraft. Sammen med usikkerheden om de nye ejendomsskatter som ulmer i kulisserne var det stærkt bidragende til det svingende marked i 2018. I efteråret oplevede vi dog at tingene landede og alt kom i ligevægt igen os siden oktober/november har vi haft blomstrende tider. MEN der er stadig mange købere som bliver afviste i banken, eller i hvert fald ikke får lov til at låne på det niveau som de troede de kunne. 

Derfor - tal med banken først, book en fremvisning, bliv forelsket og køb med godt samvittighed. 

Photo @ Maimouselle

Positive vinde på boligmarkedet

Der blæser ENDELIG positive vinder på boligmarkedet og der sker igen rigtigt meget. Meget mere nu end hvad det har gjort i hele 2018. Der er både mange vurderinger (altså mange der gerne vil sælge) og mange fremvisninger (altså mange der gerne vil købe) hvilket resulterer i sidste i ende i mange salg. 

Aug-18-AR-Maimouselle-36.jpg

Når du gør ALT for at kunderne skal få den bedste oplevelse og det bedste resultat er det så utroligt frustrerende når markedet bare ikke svarer. 

Boligmarkedet kører som den værste rutsjebane (dog ikke så slemt som aktiemarkedet heldigvis) og der er mange ting udenfor din kontrol der påvirker. Selv om det består af mange individer, agerer det ofte som en samlet masse og man må hellere spænde sikkerhedsselen for ikke at risikere at falde af på vejen. 

Hvad er det så der har skabt stemningen i 2018?

Bredevej-101-Maimouselle-069.jpg

Uden indbyrdes orden er der et par faktorer der udmærker sig: 

Bankpakken, nye ejendomsvurderinger samt stagnation efter flere års opgang. 

Bredevej-101-Maimouselle-086.jpg

Bankpakken = nye låneregler og generelt hårdere opstramning på hvor meget kunderne må låne. Selv om jeg lever af at der gerne skal sælges boliger, er jeg ikke en hel modstander af de nye låneregler. Misforstå mig ret, selvfølgelig er jeg meget stolt over alle de rekordsalg vi gør, til absolutte toppriser, men jeg ønsker ingen kunde i hele verden at blive stående med mere lån end hvad deres bolig er værd, nu eller i fremtiden. Dog tror jeg at ikke en gang politikkerne var klar over hvor hårdt bankpakken skulle slå mod boligmarkedet og jeg tror ikke at vi har set de fulde konsekvenser endnu.   

Nye ejendomsvurderinger = Ved du hvad det betyder? Nej? Det ved skat heller ikke… Og det er usikkerheden der er dræbende. Vi er ved at forberede en hel serie, indlæg og videos, hvor vi forklarer nærmere omkring de nye ejendomsvurderingerne og hvad de kan betyde - stay tuned! 

Stagnation = Nej, jeg tror ikke på en boligbobbel, ikke denne gang. Jeg tror på at efter flere år med massive prisstigninger og enormt mange handler er markedet ved at normalisere sig. Nu skal det finde sit nye niveau hvilket virker til er begyndt at ske nu. I både gode og dårlige tider bliver det handlet boliger, men det kræver at køber og sælger mødes.

Aug-18-AR-Maimouselle-44.jpg

Photo @ Maimouselle

Monday, lovely Monday

I dag er det mandag, og første dag efter efterårsferien. Vi har haft en skøn uge hjemme på gården, lige til pas med aktiviteter booket og der i mellem dage til helt at slappe af på. 


Vi er nået at se nogle af vores aller bedste venner som vi ikke når at se så ofte som vi ønsker. Til gengæld er det en stor fornøjelse, når det sker, og børnenes leg vil aldrig holde op. 

Bredevej-101-Maimouselle-085.jpg

Vi har også nået at være totalt overskudsagtige og kreative, og jeg lover, det er IKKE min stærke side normalt. Kastaniedyr, lim og glimmer i lange baner. Her kommer et uvurderligt tip til jer som ikke har børn i “krea-alderen” endnu: køb papir og lim i store pakker på udsalg! Man kan tro at én pakke med printerpapir er nok ***think again***

Og et lille bonus tip: farvede papir er værd sin vægt i guld. 

Vi har også spillet Afrikas Stjerne, kender I den? Både min mand og jeg husker den fra når vi var små og SOM vi har spillet det! Til min store forskrækkelse opdagede jeg at de har ændret flyveruterne så min standard fidus for ALTID at komme først til Kapstaden og de eftertragtede 5.000 kr (hey be honest, det er mest prestigen i at komme først der ned) ikke længere var et alternativ. En mindre krise for mig. Det blev også meget tydeligt at vi har en god og en dårlig taber i familien, ingen nævnt, ingen glemt. Også en mindre krise… 

abw-brætspil-afrikas-stjerne.jpg

I går, søndag, havde jeg en meget lang dag på arbejde. Fremvisninger på 6 forskellige adresser, så gælder det om at holde tungen lige i munden. Byen var ganske så stille, pånær turisterne, og trafikken gled gnidningsfrit, hvilket absolut ikke er en selvfølgelighed med alle maraton og iron man, der ellers er. Kunderne var glade og søde og jeg følte mig utroligt heldig at få lov til at fremvise alle disse drømmeboliger. Yes - this is where I work 😍

Nu skal jeg igang med ugen og verdens længste todo-liste. Nye boliger skal ud på markedet, sagsbehandling i lange baner og kunder som skal følges op på. Jeg skal også ringe til tinglysning i dag og bede om hjælp med en lidt snørkelig sag, vidste I at de har en hotline man kan bruge? Super søde og virkelig hjælpsomme!

Bredevej-101-Maimouselle-071.jpg

Jeg kan skrive et blogindlæg om tingbogen og tinglysningsretten en anden dag, dette meget vigtige (digitale-) papir som få har styr på men som faktisk betyder alt i en bolighandel. 

Nyd dagen der ude!

Photo @ Maimouselle

Et normalt marked?

Hollaendervej-4A-Maimouselle-012.jpg

I går postade jag på Instagram at antalet handler i københavn er faldet med 17 respektive 27 % og jeg skal være ærlig og sige at selvfølgelig kan det mærkes. 

Det er dog ikke entydigt med at intet går at sælge. Meget sælger stadigvæk og meget sælger godt. I vores butik har vi nogle fantastiske salg lige nu, senest i går solgte vi en bolig efter kun 4 dage på markedet, så det kan stadig lade sig gøre.

Hollaendervej-4A-Maimouselle-035.jpg

Jeg oplever det som at den marked vi er i faktisk er en ganske normal marked. Det var bare lang tid siden vi oplevede en normal marked og måske har vi har glemt hvordan det er? 

Hvad er det så som sælger nu? Boliger der er korrekt prissat - det sælger. Boliger der lever op til en købers forventninger. I en marked hvor der er 30% fler boliger til salg end samme periode sidste år, der tæller hver en detalje. Alt fra pris og præsentation, til markedsføring, fremvisning, og opfølgning - ALT tæller. Kort sagt, gøres arbejdet ordentlig, sælger boliger stadig rigtigt godt.

Men helt ærligt - det kan vel ikke ses som værende dårligt? 

Søndag, den store fremvisningsdag. 

Halgreensgade-Maimouselle-059.jpg

Jeg er så glad at markedet er kommet godt fra start efter sommerferien, og ikke bare godt fra start, HELT fantastisk faktisk!

Der er naturlige flyttestrømme hele tiden, folk bliver forelskede, eller ikke forelskede længere, får børn, eller børn som flytter hjemmefra, får råd til noget større, eller kun råd til noget mindre.

Når andre faktorer som beskæftigelse, politik, samfundsøkonomi, eller bare almen uro påvirker markedet, står der massere af mennesker som ikke tør eller ikke kan flytte, DERFOR er det bare så fantastisk når markedet bevæger sig. 

661A9146sv.jpg

Nu må vi hellere smøge armene op og begive os ud i vrimlet. Sunday here we come!

Fredag og ejerskiftesforsikringer

Fredag og snart weekend. I dag har jeg en hyggedag med kontorarbejde, en forhandling og et købsaftale står på programmet, udover “alt det andet”. Jeg er også golf-enke og hundepasser og skal sørge for hele markservicen her hjemme, inklusiv at planlægge og gøre klar til gæster i aften. 

Dronningens-Tvaergade-36-Maimouselle-151.jpg

Det må være så forskelligt afhængigt af hvilken type job du har, jeg som har en masse møder hele tiden, og piler fra en adresse til en anden, nyder af at have en dag på kontoret, men jeg tror også omvendt at sidder du på kontoret hele dagen ønsker du nok at komme ude omkring.

Adelgade-K-Dahlstrom-68.jpg

Jeg har indhentet et par tilbud om ejerskiftesforsikring i dag, og i forbindelse med det, selvfølgelig gjort mig nogle tanker. 

En ejerskifteforsikring kan dække skjulte skader, som ikke er nævnt i fx tilstandsrapporten og den fritager sælger fra en del af det lovpligtige sælgeransvaret. Også køber kan have gavn af at der er et forsikringsselskab som modspiller, da alternativet er at opsøge og bøvle med sælger mange år senere. 

den fritager sælger fra en del af det lovpligtige sælgeransvaret

Sælger skal have gjort en tillstandsrapport og en el-rapport for at kunne tegne en ejerskiftesforsikring, og forsikringen dækker kun skader rapporterne ikke nævner, den dækker heller ikke hvis en skade kan dækkes af en anden forsikring, f.eks. en husforsikring. 

Dronningens-Tvaergade-36-Maimouselle-159.jpg

Jeg vil altid anbefale at man indhenter flere tilbud, da de ofte skiller sig enormt meget både i hvad de koster, men også i hvad de dækker og det kan betale sig at have styr på villkårene. I dag havde jeg tre tilbud på den samme ejendom, hvor den billigste kostede 12.000 og den dyreste 25.000, man undrer sig over, om de har set det samme hus, ikke sandt? 

Nybrogade-Maimouselle-249.jpg

Jeg synes ejerskiftesforsikringer som sådan er virkelig godt, i teorien er det helt fantastisk. I praktikken er min erfaring at det kan være svært at få en fornuftig erstatning, samt at det har været en dyr affære for forsikringsselskaberne. Måske kommer systeme ændre sig, måske ikke. En ting de har bidraget med, er at de har mindsket antallet retssager ved boligsalg noget helt enormt, hvilket i sig må være en stor gevinst.

Photo@maimouselle

Vurderinger og en lang todo liste

Sidste uges sygdom, kan godt mærkes på denne uges to-do liste. Herre min skaber, jeg må virkelig øve mig i at trække vejret dybt! Prøver på at huske hvad jeg lærte den gang på den der “smertefri fødsel” jeg melde mig til når jeg var gravid 1. gang. 

Helt ærligt - SMERTEFRI fødsel?!? Jeg kunne åbenbart ikke trække vejret rigtigt den gang og kan det heller ikke nu. Men det var det hele værd.

Aug-18-AR-Maimouselle-02.jpg

I går var jeg ude og vurderede to virkeligt skønne boliger, den ene var en ny kunde som har fået mig anbefalet af en han kender og den anden var kær ven fra langt tilbage. Boligerne er meget forskellige, den ene er ny og moderne, med sus og dus lige uden for døren, den anden en stor, lys og meget klassisk herskabslejlighed. 

Dronningens-Tvaergade-36-Maimouselle-140.jpg

Når jeg skal bestemme prisen på en bolig, gælder det om at have fingeren på pulsen hele tiden. Boligmarkedet er i konstant bevægelse, og mange omstændigheder påvirker. De mest åbenlyse er selvfølgelig de helt store verdensomspændende og politiske faktorer som samfundets økonomi, beskæftigelse, renten, skatter mv. men vi har også de helt lavpraktiske som godt eller dårligt vejr eller noget så åndsvagt som hvordan det er gået i fodbolds-VM, kort sagt folks humør og vilje til forandring.

Halgreensgade-Maimouselle-182.jpg

Nu i August oplever jeg markedet som brændende varmt, i mens det i juni var koldt som is, og det er jeg nødt til at tage hensyn til, når jeg sætter priserne. Det er også derfor jeg er så spændt HVER gang jeg lægger en ny bolig ud til salg - har jeg sat prisen rigtigt, tager markedet godt i mod os? Denne nervøsitet, den bliver ikke bedre, selv efter alle disse år og alle disse boliger, men jeg tænker at det alligevel er meget sundt. 

photo@maimouselle

Hallelujah for søndag

Regnvejr eller i det mindste ikke bagende sol = flere fremvisninger. I aftes var det kun 11 grader, og selv om jeg har E L S K E T denne sommer, var det rigtig hyggeligt også med lidt efterårsagtigt vejr. Tæppe på, en stor kande te og regnet mod ruden, hver årstid har sin charme. 

Aug-18-AR-Maimouselle-14.jpg

I dag er det søndag hvilket betyder fremvisningsdag. Jeg har ikke åbent hus, men kun aftalte fremvisninger, og i dag er det kun nye kunder. Det er så spændende at møde nye mennesker og høre hvad de er på jagt efter, det kan jo blive begyndelsen på en lang relation, who knows? 

Aug-18-AR-Maimouselle-24.jpg

Min arbejdsuge begynder virkelig om søndagen, ikke om mandagen som normale menneskers. Søndagen sætter tonen for den kommende uge og når man er 100% afhængig af resultat, giver det en ekstra niveau af spændening til dagen.

Photo @maimouselle